Danielle Oortgiesen

Ik ben van bouwjaar ’89 en een trotse Achterhoekse. Vroeger was ik echt een paardenmeisje en wilde ik eigenlijk hoefsmid worden. Ik had zelfs een bijbaantje op een stal met sportpaarden. Hard werken! Op mijn 15e maakte ik de beroepskeuze interieuradviseur, maar in mijn jeugd bleek daar al wel iets van in mij te zitten.

 

Mijn eerste maatwerk ontwerp was namelijk een konijnenhok. Ik ontwierp er één die praktisch én mooi was, wat ik in winkels niet kon vinden. Hij werd echt voor mij gemaakt en ik was super trots. Toen ik klein was vielen bijzondere details in materialen en onlogische ruimtes mij ook al op. Die blijven me bij en soms komt daar nog iets van boven en verbaas ik mijn moeder nog wel eens met een herinnering daarover.

 

Op de middelbare school liet een test in de 2e klas zien dat mijn ruimtelijk inzicht ver boven gemiddeld was en koos ik mijn eigen vakkenpakket met o.a. wiskunde, natuurkunde, scheikunde en tekenen. Ik was in een aantal lessen het enige meisje in de klas en voelde me soms een beetje een nerd. Ik maakte echt mijn eigen keuzes.

 

Na de middelbare school studeerde ik van 2005 tot 2009 interieuradvisering aan het CIBAP in Zwolle. Daarna volgde ik nog een deel van de opleiding interieurvormgeving aan de KHM in Mechelen (België). Ik verraste docenten altijd met tot in detail uitgewerkte maquettes. Waar rete-veel tijd in ging zitten. En zere vingers. Op dit moment volg ik de opleiding HBO Lichtontwerp, want ik ben nooit uitgeleerd.

 

Eén van de stages tijdens mijn opleidingen liep ik bij een winkel in woningstoffering (gordijnstoffen, meubelstoffen, vloeren, raamdecoratie, behang, traplopers, etc.). Nee, die stage was niet stoffig, ja ik heb wel de term ‘gedateerd’ leren gebruiken. De andere stage liep ik bij een lichtarchitect, ook een super stage, maar wel eentje die niet altijd even licht was.

 

Na mijn opleidingen heb ik gewerkt als stylist in reclamefotografie waar ik zorgde voor perfecte plaatjes van echt van alles. Daarna werkte ik als stylist/decorateur voor een groothandel in seizoensdecoratie waar ik samen met het team verantwoordelijk was voor de showroom en beursstands in heel Europa.

 

Na een burn-out maakte ik een carrière switch door een secretaresse cursus te doen. Ja, je bent niet de enige die nu denkt ‘Wat een bijzondere combi: creatief en organiserend?’ Dat dachten de bedrijven waar ik , met mijn cv opgemaakt in een tekenprogramma, op secretaresse functies solliciteerde ook. Told you, beetje eigenwijs…

 

Uiteindelijk vond ik een baan bij een internetbureau waar ik niet alleen secretariële werkzaamheden had, maar ook online marketing- en projectmanagement werkzaamheden. Hier leerde ik niet alleen heel veel over het Wereld Wijde Web, maar ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Toen viel definitief het kwartje: ik wilde mijn eigen bedrijf in interieurontwerp en advies. In 2015 begon dat eerst parttime en sinds 2018 kan ik dit fulltime doen. #trots!

 

Tot slot, elf keer typisch Danielle:

+ Stokbrood uit de buitenoven met zelfgemaakte aïoli, gek op eten in het algemeen, maar chocola… hoor ik chocola!?

 

+ Minder gek op sporten, maar wel op wandelen door de Achterhoek en kanoën in onze “Chiquita”

 

+ Het liefst luisteren naar podcasts, filmmuziek (liefst heel hard), dance/trance, en nog wat andere genres, Spotify lijstje delen?

 

+ Klussen aan eigen huis en eigen ontwerpen.

 

+ Altijd lange nagels zodat mijn vingers dunner lijken. Ja ze zijn echt. Vrouwenhandschoenen pas ik bijna nooit. Met geluk maat XL.

 

+ A5 kladpapiertjes en zwarte pennen (die dan wel weer blauw mogen schrijven), handschrift als een huisarts als ik sneller denk dan ik kan schrijven. Oh en schilderstape!

 

+ Liever 1 op 1 en dus niet te veel mensen om me heen, werken in stilte, steeds harder praten als ik enthousiast wordt.

 

+ Über fanatiek ruimtepuzzelaar, ik pak de vaatwasser, koffer, boodschappen, kasten, wasmand, lunchtrommel, gereedschapskist, of wat dan ook, graag nog even wat beter in.

 

+ Verklappen wat er in een cadeautje zit nog voordat het is uitgepakt.

 

+ Woordgrapjes, lang van stof, beeldend vertellen, bewegelijk en met gebaren. En dan een goed verhaal willen vertellen en verstrikt raken in de details…

 

+ Alles of niks.

Danielle Oortgiesen

Voel je een klik met mijn verhaal? Kun je wel wat hulp gebruiken bij je interieur? Of kunnen we op een andere manier iets voor elkaar betekenen? Laten we kennismaken!