Logeertip: Eye Hotel in Utrecht

Mooie hotels, daar kun je me ´s nachts voor wakker maken! Begin dit jaar hadden we een uitje met de personeelsvereniging van Martins werk: een kookworkshop in Utrecht. Martin opperde bij het ontvangen van de uitnodiging daarvoor meteen om er een weekendje Utrecht van te maken. Voor een weekendje weg ben ik altijd in, dus zochten we meteen naar een hotel met een mooie prijs/schoonheid-van-het-interieur-verhouding. Van het Eye Hotel aan de Wijde Begijnestraat in Utrecht werd ik heel blij!

Warm welkom
Via de website van het hotel vonden we het arrangement “Eye Hotel en Dome Under”  waarbij je een overnachting en ontbijt in het eigentijdse hotel combineert met een bezoek aan een stuk Utrechtse geschiedenis onder de Dom. Reserveren via de website kon niet, dus ik stuurde een mailtje. We werden super vriendelijk geholpen, ook toen het met het versturen van de bevestiging even mis ging. Meteen al een gevoel van een warm welkom en dat terwijl het nog maanden duurde voordat we een stap binnen het hotel zouden gaan zetten.

Locatie
Wij parkeerden onze bolide aan de rand van Utrecht bij P+R Westraven vanwaar we de tram en de bus namen richting de binnenstad. Vanaf te de bushalte liepen we al door een levendig straatje vol met leuke winkeltjes en gezellige eettentjes. Even buiten dat straatje ligt het Eye Hotel wat gevestigd is in een prachtig oud pand met een rijke geschiedenis. De voormalige functie als Ooglijdersgasthuis heeft vast te maken met het thema wat voor dit hotel gekozen is.

Thema
Het Eye hotel is namelijk helemaal ingericht rond het thema ogen en zien. Wat mij meteen opviel was het rijkversierde raam boven de entree wat wel een vorm van een bril lijkt te hebben. Bij binnenkomst aan de receptie wordt je meteen ondergedompeld in een combinatie van een stijlvol kleurenpallet, moderne, industriële en klassieke invloeden met daar bovenop een flinke toef nostalgische accessoires. De fijne medewerkers zijn vlot en vriendelijk en al snel openden we de deur van onze kamer voor die nacht. Dachten we, want toen het slot niet bleek te werken verhuisden we naar een andere kamer. Kreeg ik toch zomaar 2 prachtkamers te zien tijdens 1 nachtje logeren!

Kamers
De 36 kamers die het hotel telt zijn stuk voor stuk mooi én functioneel ingericht. Zo heb je kamers die gericht zijn op korte “noodzakelijke”  verblijven, gezellige/romantische verblijven en verblijven voor gezinnen. Onze kamer was van Medium formaat en ruim genoeg om er langer dan één nacht in te verblijven. Een dubbele wastafel, ruime regendouche en een apart toilet… kan ik dit meenemen naar huis!? Het thema is ook in de kamers overal terug te vinden: brillen, prenten die zo uit een klaslokaal van oogartsen in opleiding lijken te komen en kaarten met leuke spreekwoorden en gezegdes met het oog en zien in de hoofdrol.

Mooi functioneel
Naast dat een hotel er fijn uit moet zien, vind ik het belangrijk dat het óók functioneel is. Dat was dit hotel gelukkig ook! Niets is zo ergerlijk als een ienimiene kraantje op een enorme wastafel waar je je handen niet fatsoenlijk onder kan wassen of een douch waarin je blauwe plekken oploopt aan je ellebogen bij het wassen van je haar. Alles was heerlijk comfortabel en praktisch dus dat zat wel goed!

De volgende ochtend ontbeten we in de kleine ontbijtruimte die het hotel heeft. Ook deze is prachtig ingericht in de stijl van de rest van het hotel. De ramen aan de voorkant kijken uit op de straat. Terwijl je van het heerlijke ontbijt geniet kun je het leven op straat in de gaten houden. Een fijnere start van de dag ga je vast niet vinden in Utrecht.

hoteltip-utrecht-basichic-1

hoteltip-utrecht-basichic-2

hoteltip-utrecht-basichic-9

hoteltip-utrecht-basichic-3

hoteltip-utrecht-basichic-7

hoteltip-utrecht-basichic-6

hoteltip-utrecht-basichic

hoteltip-utrecht-basichic-10

hoteltip-utrecht-basichic-8


photography by iPhone Danielle Oortgiesen

0 4493
Danielle

Danielle is interieurvormgever en eigenaar van Basichic. Ze maakt interieurplannen voor mensen die gaan verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen en kijkt daarbij vooral naar wie haar opdrachtgevers zijn en hoe zij leven. Dat is de basis voor de ontwerpen die zij maakt en de adviezen die zij geeft. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt, geeft ze interieur-bezoek-tips, deelt ze haar werk en een kijkje achter de schermen