© All rights reserved. 

Logeertip: Innvict in Porto, Portugal

Nu ik al een tijdje niet meer “op reis” ben geweest begint het te kriebelen. Klinkt groots hè? Op reis? Voor mij valt een weekendje in een andere omgeving daar ook al onder. Fijn onderweg, nieuwe plekken ontdekken, lekker eten en mooi slapen. MOOI slapen. Ik houd niet van hotels die niet met aandacht zijn ingericht. Dan slaap ik liever thuis. Dat klinkt verwend hè? Maar voor mij is het heel belangrijk. Het gaat niet om de sterren, maar om de aandacht. Al dromend over een volgend tripje wil ik alvast een hotelletje met jullie delen waar ik HEEL blij van werd!

Ruim een jaar geleden reisden Martin en ik in een dag of 10 van Porto, kriskras door Portugal, naar Faro. Hier schreef ik daar al eens eerder over. De eerste nachten sliepen we in Porto bij IInnvict. Ik vond dit adresje op de site Airbnb en had direct leuk contact met de eigenaar Marco. Hij was ook super flexibel toen onze vlucht een flinke vertraging op liep en wij bijna 2 uur later dan gepland landden in Porto.

Innvict is gehuisvest in een 19e eeuws pand aan de rivier de Douro. Er zijn 4 kamers in het pand die worden verhuurd aan gasten. Alle kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben  een eigen badkamer. Onze kamer had zicht op het water en op de porthuizen aan de overkant. We kwamen ’s avonds in het donker aan dus het uitzicht was spectaculair met alle lichtjes die in het water reflecteerden.

De inrichting is echt geweldig! Design meubels worden afgewisseld met IKEA en opmaat gemaakte items. Zwart, wit en grijs gecombineerd met naturellen en hout tinten vormen het kleuren pallet (dan ben ik natuurlijk meteen om ;)!) De klassieke stijl van het gebouw met al z’n prachtige authentieke details wordt aangevuld met een basic en industriële stijl.

Wij waren vooral van plan om de stad te gaan bekijken dus sliepen in één van de meest simpele kamers: Topmast. Je verwacht het niet, maar je betaald maar € 50,- per nacht (mei 2015)! Zo’n prachtige kamer die ook nog eens zo ruim is en op zo’n top locatie vind je bijna nergens voor deze prijs. Het ontbijt zit er dan alleen niet bij, en wordt ook niet geserveerd bij Innvict. Dat is ook prima in de stad te doen bij één van de vele bakkerijtjes of koffietentjes.

Het thema  wat Marco voor zijn hotelletje koos is overal in doorgevoerd, maar komt nergens overdreven naarvoren. Het is echt vol aandacht gedaan. Home is where the anchor drops is zijn slogan. Nou, wij gooiden hier heel graag ons anker uit! De prachtige inrichting, de details en de gastvrijheid van Marco lieten ons hier echt thuis voelen. Mocht je eens naar Porto gaan (zou ik je boven Lissabon aanbevelen) dan is dit een heerlijk adres om van hieruit de stad te verkennen.

uitzicht Innvict

pand Innvict

trappenhuis Innvict

overloop Innvict

Topmast Innvict

Topmast Innvict2

tv meubel Topmast

badkamer Topmast

detail bed Innvict
Alle beelden via Airbnb

Nog niet genoeg van dit prachtige hotelletje gezien? Kijk dan zeker even op het instagram account van Innvict!

innvict instagram

Leave a comment:

Top