Interieuradvies kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 3

Interieuradvies nieuwbouw kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem

In de zomer van 2016 werd mijn hulp gevraagd voor een hele leuke klus: interieuradvies voor een kantoor en kantine in een stijl die past bij het bedrijf. Marcel en Gerwil van Installatiebedrijf Janssen Zelhem hadden het plan een nieuw pand te bouwen. Het bouwplan lag op tafel, de bouwplanning was gemaakt en toen moest er ineens worden nagedacht over details: kleuren, materialen, stijl… Welke kant ze hiermee op zouden gaan hadden ze nog niet helder voor ogen, laat staan welke vloer, binnendeuren, raamdecoratie of werkbladen hierbij passen.

Interieurstyling kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 3

Interieurstyling kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 4

Zomaar een kantoor inrichten, daar geloof ik niet in en dat vind ik ook niet leuk. Het vertalen van “wie” een bedrijf is naar hoe dit zichtbaar en voelbaar is in een interieur vind ik een hele leuke puzzel om te maken. Ik vind dat als je bij een bedrijf binnenstapt, dat wat je daar ziet moet kloppen met wie zij zijn, waar ze voor staan en hoe hun dienstverlening is.

Interieuradvies kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 3

Voor het kantoor van dit installatiebedrijf kwam ik er op uit dat het interieur een mix moest zijn van stoer, warm en zakelijk. Daarnaast werd ook het idee om een knipoog te geven naar het installatievak goed ontvangen. Dit samen gebruikte ik als leidraad voor het maken van een kleurenschema en van hieruit ben ik samen met Gerwil en Marcel keuzes gaan maken voor verfkleuren, vloer, betegeling, binnendeuren, raamdecoratie, keuken, materialen voor kantoormeubilair en accessoires voor styling.

interieuradvies kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 4

Interieuradvies kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 5

Het hele traject heeft een aantal maanden in beslag genomen. Gerwil en Marcel hadden een lijst met deadlines van keuzes die ze moesten maken tijdens de bouw. Sommigen waren krap, anderen hadden wat ruimer de tijd. Voor de ene keuze bekeken we thuis of op locatie in Zelhem kleine staaltjes. Voor de andere keuze bezochten we een showroom om producten op ware grootte of in alle opties te zien. Door alle beslissingen op te hangen aan het plannetje dat we vooraf hadden gemaakt (stoer, warm, zakelijk, knipoog installatievak en het kleurenschema) hielp ik ze de keuzes met zekerheid te maken. Zo fijn om mensen hierbij te helpen, het scheelt soms veel stress.

interieuradvies kantine Installatiebedrijf Zelhem 2

 

Stukje bij beetje zag ik het interieur groeien als ik steeds weer een bezoekje bracht aan het nieuwbouw pand. Je ziet dan letterlijk je plannen groeien tot dat wat je al die tijd in je hoofd had. Dat is zo tof om te zien!

 

interieuradvies kantine Installatiebedrijf Janssen Zelhem

Interieurstyling kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem

Gerwil en Marcel hebben al veel leuke reacties op het interieur van hun nieuwe kantoor en kantine ontvangen. Voor mij is het grootste compliment dat ze hier zelf zo graag en fijn werken. Zelfs als ze ’s avonds terug moeten doen ze dat met plezier en wanneer ze de gordijnen dicht hebben, vergeten ze dan zelfs dat ze ergens op een industrieterrein zitten. Want dat is waar ik het voor doe: mensen aan een interieur helpen waarin ze optimaal kunnen presteren, waarvan ze maximaal kunnen genieten en waarop ze trots zijn. Missie geslaagd!
Wil je het hele verhaal van Gerwil lezen over de hulp bij hun kantoorinterieur die ze van mij kreeg? Lees dan de testimonial die ze schreef.
4 2898
Danielle

Danielle is interieurvormgever en eigenaar van Basichic. Ze maakt interieurplannen voor mensen die gaan verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen en kijkt daarbij vooral naar wie haar opdrachtgevers zijn en hoe zij leven. Dat is de basis voor de ontwerpen die zij maakt en de adviezen die zij geeft. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt, geeft ze interieur-bezoek-tips, deelt ze haar werk en een kijkje achter de schermen