© All rights reserved. 

Kerstdecoratie in ons huis

Al dagen probeer ik een goed moment te vinden om wat van mijn kerstversiering te fotograferen. Steeds ben ik te laat thuis of is het de hele dag te donker door het slechte weer. Vanmiddag klaarde het op én ik was thuis. Ik heb meteen mijn camera gepakt om wat foto’s te maken. Door de foto’s heen zie je het langzaam donkerder worden. Om half 5 was het al weer gebeurt. Ik heb helaas niet alles kunnen vastleggen, maar wel de leukste dingen (vind ik zelf).

Om maar meteen te beginnen met het laatste: begin deze week bestelde ik nog een mooie koperkleurige slinger om een beetje feest aan de kast toe te voegen. Zachtjes danst het losse uiteinde heen en weer op de koude wind die uit de gang komt en de warme lucht van de verwarming. Deze slinger is handgemaakt door Karlijn van liefs_karlijn. Ze had tot vandaag een popup-shop waarin ze o.a. slingers verkocht. Begin volgend jaar heeft ze plannen om weer te openen. Houd haar instagram account dus in de gaten voor meer mooie spullen!

Onze kerstversiering is een mix van natuurlijk en nep (eigenlijk hoor ik het kunst te noemen, maar ik houd van het woord nep). Eigenlijk ben ik niet zo van de nep, maar door mijn werk is daar verandering in gekomen. Ik zie er het gemak wel van in en er zijn ook best leuke nepdingen te krijgen. Sommige dingen zijn onvervangbaar zoals de geur van dennen en bessentakken. Die mogen dan ook niet ontbreken in ons kersthuis.

Voor het eerst in 3 jaar hebben we weer een boom. Voor het allereerst een kunstboom. Een beetje vreemd is dat wel, ik ben immers opgegroeid met alleen maar echte bomen. Makkelijk is het ook. Geen vallende naalden en ik kan niet vergeten het arme afgezaagde of uit de grond getrokken ding water te geven. In de boom heb ik warm witte verlichting en warm witte kerstballen gehangen. Vind ik mooi in zo’n groen- grijze boom. Daarbij heb ik manilla-tags beschreven en “betekend” met stukjes tekst uit kerstliederen en winterse tekeningetjes. Om de voet van de boom frommelde ik een stukje craft-cadeaupapier.

Op een grote schaal op tafel staan ieniemini besneeuwde kerstboompjes en kandelaars met kaarsen als een klein dennebosje bij elkaar. Door het groen en wit sluit dit mooi aan bij de grote kerstboom in de hoek. De witte sterren met metalen details reflecteren mooi het warme licht wat van de kaarsen komt net als de metalen schaal dat ook een beetje doet (oké ’s avonds dan als het daglicht weg is).

Op de schouw heb ik een paar echte boompjes in hoge glazen vazen gezet. Hopelijk genoeg om voor een beetje dennengeur te zorgen. Als ik er nu maar voor zorg dat ze genoeg (niet te veel én niet te weinig) water krijgen, dan komt dat vast goed. Als echte broers en zussen van de grote boom, kregen ook deze kleine boompjes een stukje craft-cadeaupapier om hun potje. Boven deze vazen hangt een kerstster die ik vorig jaar maakte van de houten latjes waarop onze tuintegels werden bezorgd. Ik blijf fan van dat ding en als het aan mij ligt, hangt hij er de hele winter.
SLINGER

SLINGER_2

KERSTBOOM

KERSTBOOM_DETAIL

KERSTBOOM_DETAIL_2

TAFEL

KAARSENPLATEU

KAARSENPLATEAU

KERSTSTER

MINI_BOOMPJES

MINI_BOOMPJES_DETAIL

STER_KAST

Fotografie & styling – Danielle Oortgiesen

Comments (6):

Leave a comment:

Top