kleurenpalet, kleurinspiratie, kleurnummers, verfkleuren

Kleurencombinaties interieur – kleurenpalet roodklaver, een haat-liefde verhouding

Als interieuradviseur en ontwerper heb ik dagelijks te maken met kleur. Ik zoek naar kleurinspiratie die ik om zet in kleurideeën, kleurcombinaties en kleurenpaletten. Die vertaal ik vervolgens weer naar kleurnummers / kleurcodes in een kleuradvies voor o.a. verfkleuren naar mijn opdrachtgever. Vrolijke boel, dat werk van mij. Maar ik kan me ook voorstellen dat jij het kiezen van kleur voor in je woonkamer, slaapkamer, keuken of hal door een iets minder roze gekleurde bril bekijkt. Het is ook echt niet makkelijk, het samenstellen van een kleurenpalet of het kiezen van een kleur voor op je muur. Daarom help ik je alvast wat op weg met mijn kleurenpaletten.

Ieder kleurpalet dat ik op mijn blog deel, is gebaseerd op een foto die ik zelf heb gemaakt, daaruit filter ik kleuren die ik vervolgens omzet in bruikbare verfkleuren. Ik vertel je ook graag het verhaal achter die foto omdat ik het gewoon leuk vind om verhalen te vertellen en op te schrijven. Vandaag een kleurenpalet gebaseerd op een foto die ik maakte in onze eigen tuin. Een jaar of 5 geleden kwam ik dit stukje onkruid tegen: roodklaver. Ik liet het staan, want zo slecht kon dit knappe stukje kleur tussen onze waaltjes toch niet zijn?

Kleurnummers
Wil jij zelf aan de slag met de kleuren uit het kleurenpalet in jouw interieur? Dan kun je de bijbehorende NCS en/of RAL kleurnummers wel gebruiken. Je kunt ze aanvragen via het formulier dat in je scherm op-popt als je naar beneden scrollt.

Op sommige momenten steken de groene kleur blaadjes van de klaver vriendelijk af tegen de afwisselend koele en warme kleuren van de stenen waar het tussen groeit. Het vormt dan een mooie brug tussen die twee uitersten. Op andere momenten als de klaver rood kleurt past hij perfect bij die van de bodem. En dat is precies waarom ik het plantje destijds heb laten staan. Dat verkleuren van het blad, die natuurlijke kleuren, de combinaties, ik vind het prachtig. Maar wat ik toen nog niet wist, is dat ik het plantje mij nog veel werk zou gaan bezorgen.

Langzaam kronkelden de worteltjes van dit op het eerste gezicht onschuldige plantje overal waar ze maar konden gaan. Het enkele en daardoor speciaal ogende plantje vermenigvuldigde zich al snel tot een tapijt waardoor de vip status in rap tempo kelderde. Eerst groeide hij alleen tussen de waaltjes, alsof het ergens anders niet zou kunnen leven. Maar toen het daar zijn plek had ingenomen trok het verder de tuin in, tussen planten die het niet verdienden om aandacht kwijt te raken aan dit euhm…. onderkruipseltje.

Inmiddels ben ik bezig dit misleidende plantje uit te zwaaien, maar die boodschap lijkt nog niet duidelijk genoeg. Iedere keer als ik weer een enkel, jong roodklaverplantje tegen kom is het alsof er een soort Bambi met van die lange wimpers naar me knippert. ‘Wat een schattige beauty.’ denk ik dan terwijl ik meteen daarna het plantje met wortel en al begin uit te roeien. Het is mooi geweest, en met dit kleurenpalet heb ik het plantje zelf niet meer nodig om te genieten van de kleurenpracht.

kleur ideeen voor interieur

Kleuradvies voor interieur en meer
Wil jij aan de slag met deze kleuren in je interieur en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Ik kan je ondersteunen met kleuradvies. Ben je van plan om meer te veranderen dan alleen de kleuren? Dan kan ik je ook helpen met het zoeken naar de beste indeling van je ruimte, het maken van een verhelderend lichtplan, het zoeken naar de fijnste materialen en de mooiste meubelen. Zie je het dan nog niet voor je, dan kan ik het plaatje helemaal compleet maken met een 3D ontwerp. Je vindt hier meer over mijn werkwijze en mijn interieuradvies pakketten.

 

0 6962
Danielle

Danielle is interieurvormgever en eigenaar van Basichic. Ze maakt interieurplannen voor mensen die gaan verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen en kijkt daarbij vooral naar wie haar opdrachtgevers zijn en hoe zij leven. Dat is de basis voor de ontwerpen die zij maakt en de adviezen die zij geeft. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt, geeft ze interieur-bezoek-tips, deelt ze haar werk en een kijkje achter de schermen