© All rights reserved. 

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur burgermeesters kamer - badkamer

Logeertip: Het Raadhuys, Design B&B in Kessel

Eens in de zoveel tijd logeren Martin en ik graag in een bijzonder hotel of mooie B&B. Samen relaxen, leuke dingen doen, lekker eten en inspiratie op doen. Het Raadhuys kwam ik dan ook op het spoor door één van de vele hotel-zoekmachines die op internet bestaan de opdracht te geven naar hotels/B&B’s met het stempel “Design” te zoeken. Bij het zien van de foto’s van design B&B het Raadhuys was ik direct enthousiast, dit was wel héél goed gedaan. Ik houd er van als alles klopt: interieur, tuin, teksten, grafische vormgeving, fotografie, film… Bingo, dat werd boeken.

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur Burgemeesters kamer

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur burgermeesters kamer - badkamer

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur styling badkamer burgemeesters kamer

Hartelijk ontvangst
Bij binnenkomst in de hal van het voormalige gemeentehuis van Kessel merk je direct dat het om een B&B gaat en geen (groot) hotel. Er is geen traditionele receptie te vinden, wel een slim weggewerkt raampje in de kast die de eigenaresse zicht biedt op de ingang. Marij, de eigenaresse ontvangt ons hartelijk in de ruime hal met een enorme vakkenkast vol woonaccessoires in de stijl van de B&B die ook nog eens te koop zijn. We worden meteen aan tafel gezet met een kop koffie en thee, alsof je (zoals hier in de achterhoek) bij iemand door de achterdeur binnenkomt en aan de keukentafel ploft. Zonder ons te ondervragen waar we vandaan komen, wie we zijn en wat we doen, vist ze toch precies de juiste informatie op over wat wij wel eens leuk zouden kunnen vinden om tijdens ons verblijf te doen. Daarop komt ze enthousiast met goede tips.

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur Burgemeesters kamer - kastenwand op maat

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur burgemeesters kamer

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur styling burgemeesters kamer

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur burgermeesters kamer

B&B droom die uitkomt
De prachtige design B&B maakt mij nieuwsgierig en ik vraag naar haar verhaal. Trots verteld ze dat het hebben van een eigen B&B altijd een droom van haar is geweest. Toen de kinderen nog klein waren, was ze thuis voor hen en werkte haar man veel. Daarna was Marij beheerder van een dorpshuis in de buurt, wat ervaring in die sector had ze dus al wel. Toen bij het samenvoegen van meerdere kleinere gemeentes rond Kessel het gemeentehuis van deze plaats vrij kwam, konden mensen ideeën insturen wat ze met het pand wilden doen. Marij zond samen met haar man en dochter het idee voor de design B&B in en kwam als “winnaar” uit de bus. Dat werd dus nier meer dromen van, maar werken aan de B&B voor Marij. Alle plannen moesten worden rond gemaakt, de bestemmingsplan wijziging ingediend en er moest grondig worden verbouwd. Na hard werken werd ze 3 jaar later wakker in haar eigen design B&B die tot in de puntjes is uitgewerkt.

Design B&B het Raadhuys Kessel - tuin

Design B&B het Raadhuys Kessel - tuin

Design B&B het Raadhuys Kessel - tuin

Design B&B het Raadhuys Kessel - exterieur pand

Achterstevoren
Vervolgens verteld ze als moeder van de interieurarchitect, die het interieur tot in de kleinste details vorm gaf en de verbouwing van begin tot eind begeleidde, trots over het werk van haar dochter Kim. Anders als anders is zij namelijk achterstevoren te werk gegaan. Ze nam het eindresultaat voor ogen en werkte de plannen stap voor stap achteruit naar het begin van de verbouwing uit. Hierdoor konden de voorbereidingen voor het eindresultaat al tijdens de bouw worden getroffen. Eindresultaten die later niet meer mogelijk waren geweest als de bouw al klaar was of anders veel minder mooi hadden uitgepakt. Denk bijvoorbeeld aan het wegwerken van verlichting in koofjes of muren of het creëren van opbergruimte in (anders misschien wel) loze ruimte. Het gebouw en de inrichting sluiten nu tot in detail op elkaar aan, alles klopt! Deze werkwijze is een tijdrovend proces, maar geeft wel het mooiste resultaat.

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur ontvangsthal

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur ontvangstkamer

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur ontvangsthal

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur hal

Achter iedere deur een andere kamer
Marij merkt hoe enthousiast ik wordt van haar verhaal en biedt aan om ons door de hele B&B te leiden. We hebben geluk, we zijn de eerste gasten die inchecken dus de deur van iedere kamer in de B&B gast voor ons open. Geen enkele kamer is hetzelfde en dat is ontzettend leuk om te zien. Ik heb alleen foto’s van de kamer waar wij logeerden dus ben je benieuwd naar de andere kamers, kijk dan zeker even op de website van het Raadhuys.

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur hal

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur lounge

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur lounge

Als een burgemeester
De volgende ochtend aan het ontbijt verteld Marij dat we op de plek zitten van de voormalige werkkamer van de burgermeester. Ik snap het wel, werken met zo’n mooi uitzicht over de Maas en het golvende landschap daarachter is geen straf. Met af en toe een voorbij varende boot en de zaterdagkrant genieten wij van het uitgebreide ontbijt met verse broodjes, fris fruit en een romige hangop met Cruesli en gepureerd fruit en een praatje met Marij over de omgeving en wat vandaag te doen. Een super fijne start van de dag.

Design B&B het Raadhuys Kessel - interieur ontvangstkamer

Design B&B het Raadhuys Kessel - ontbijt

Design B&B het Raadhuys Kessel - koffie

Spaar ze allemaal
Twee nachtjes in deze fijne B&B waren voor ons te kort, wij gaan hier zeker nog eens logeren. En nog eens. Misschien maken we er nog wel een “spaar ze allemaal” van, door iedere keer voor een andere kamer te kiezen 😉

Comment (1):

  • Danielle heel erg bedankt en fijn te lezen dat jullie hebben genoten bij Het Raadhuys.
    Altijd welkom.
    P.s. super leuk idee: spaar ze allemaal”

Leave a comment:

Top