Erwin Boom

– en Roos kregen hulp bij het veranderen van hun museum-achtige en voor verhuur bestemde interieur naar een interieur waarin ze zich als gezin thuis voelen. Veel van de klussen zijn inmiddels al aangepakt en op dit moment vindt de grootste renovatie plaats, die van slaapkamer en badkamer.

 

Wonen in een museum
‘Het was eerst het idee dat we deze woning zouden gaan verhuren, dat we er niet zelf zouden gaan wonen. Met dat idee reed ik heel Nederland rond, op zoek naar spullen om onze monumentale boerderij in stijl mee in te richten. Zeg maar grootmoeders antiek, stukken uit 1900 – 1930, iets in die koers, daar is van alles in te vinden. Maar als je je huis daarmee vol zet, dan wordt het dus een museum.’

 

‘Toen we besloten om in dit huis te gaan wonen wilden we niet in een museum blijven wonen. We wilden juist een meer modern interieur in onze klassieke boerderij. En daarnaast misten we warmte, een intiem gevoel in die grote, hoge ruimtes. Het probleem was alleen dat er eindeloze mogelijkheden zijn en dat mijn hoofd altijd vol ideeën zit. Roos heeft dat minder en dat is prima, maar het is wel heel lastig als alle ideeën voor ons huis van mij af komen en we dus altijd praten over mijn ideeën. En toen hadden we allebei, onafhankelijk van elkaar, zoiets van: we moeten op zoek naar iemand die er echt verstand van heeft.’

 

Samen-ding en samenhang
‘Wij hoopten dat het huis en het interieur weer meer een samen-ding zou gaan worden. Niet meer mijn ding, maar iets waar we samen iets van vonden. Toen jij met je plan kwam, toen kwamen we er achter (en dat is best wel shocking in positieve zin) dat we het verschrikkelijk eens waren over dingen. Over het meeste, en daarom zijn we natuurlijk met jou in zee gegaan, hadden we een goed gevoel en dat is ook zo uitgewerkt. Maar natuurlijk hoef je niet alles mooi te vinden en is niet alles meteen spot-on. Bijvoorbeeld met de lampen boven de tafel, dat vonden we net iets te gekunsteld, daar waren we het helemaal over eens. Dat je samen iets mooi, maar ook niet mooi kan vinden. Dat vond ik echt bijna een openbaring. Het huis en interieur is volledig weer een samen-ding geworden. Echt geweldig!’

 

‘Je hebt voor ons echt een stip op de horizon gezet. Want je kan natuurlijk alles wel zelf kiezen, maar dan is alles mooi, alles is gaaf, alles kan. En als je dan hebt gekozen, dan is eigenlijk datgene wat je niet hebt gekozen stiekem ook wel heel gaaf. Jij hebt er een lijn in aangebracht en ons een focus gegeven. Er zit nu een samenhang in. Het kleurenpalet en de bepaalde stijl voor meubelen en lampen zijn richting bepalend. In dat hele spectrum aan producten ligt nu ineens een focus. Dat zoekt heel anders en dan is superfijn. We werken nu echt ergens naartoe en dat had Roos heel erg nodig. En ik uiteindelijk ook.‘

 

Achteraf
‘Achteraf zou ik veel meer een totaalplan hebben gemaakt, vooraf. En dan denk ik toch stiekem dat ik jou er meteen bij zou halen, hoe eigenwijs ik ook ben, dat leer ik van deze keer. Ik geloof er heilig in dat dingen beter worden als er een wisselwerking is. 1+1 moet 3 zijn. Ik met mijn eigenwijze ideeën wil niet zeggen dat ik niet naar een ander luister. Die wisselwerking tussen jou als vakvrouw en ik als amateur slash gebruiker, dat vind ik heel gaaf en daar worden dingen beter van. Beter dan ik in mijn eentje zou kunnen. Er komt wel wat leuks uit maar het kan met nog meer samenhang. Geen losse stukjes, maar één. Want dat vind ik misschien nog wel de grootste uitdaging. Zeker als je niet iedere ruimte hetzelfde wil maken, maar toch wil dat het een geheel is.’

 

‘Als je mij, toen we aan dit huis begonnen, had verteld “Goh, je gaat ook nog hulp inschakelen van iemand die er echt verstand van heeft.” Dan had ik gezegd “Nee, voor dat geld koop ik liever een mooie bank!” Het was het uiteindelijk meer dan waard. Ik had niet verwacht dat juist ik met mijn brein dat altijd vol zit met ideeën zo blij zou zijn met die focus die jij hebt gebracht.’

Zie je het wel zitten om je te laten adviseren door Basichic of twijfel je nog een beetje? Laten we elkaar wat beter leren kennen om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis dus wat houdt je nog tegen?