© All rights reserved. 

Superfront: upgrade je Ikea basics

Bijna iedereen heeft wel iets van Ikea in huis. Wij ook, natuurlijk. Sterker nog: iedere productgroep van het Zweedse woonwarenhuis was vertegenwoordigd in onze eerste woning. Het is ook zo makkelijk om alles in een middag bij elkaar te shoppen! En veel van de artikelen zijn zo lekker basic dat ze overal mee te combineren zijn. Maar echt uniek en persoonlijk wordt je interieur er niet van. En een wow-effect is ook moeilijk te bereiken. Met Superfront kan je daar verandering in brengen en je Ikea basics upgraden!

Superfront is een bedrijf dat uit hetzelfde land als Ikea komt: Zweden. Het hout en leer wat ze voor de producten gebruiken komt ook uit Zweden! Om hun artikelen toe te passen, heb je een Ikea basis nodig. Wandmeubel Besta, garderobekast Pax en keuken Metod zijn de gelukkigen die de frontjes, handgrepen, bladen en poten mogen dragen. Een vertrouwde basis met een verassende afwerking dus. Door zelf een mooie combinatie te maken creëer je een uniek meubel voor een betaalbare prijs.

Fronten zijn beschikbaar in 13 kleuren. Ze hebben geprobeerd deze zo kleur-echt mogelijk te fotograferen. Altijd lastig! Maar bij twijfel is het zeker geen straf om naar de showroom in Stockholm af te reizen en de producten en kleuren in het echt te bewonderen. Sneller en voordeliger is om één artikel vooraf te bestellen en thuis, in eigen omgeving en eigen dag/kunst licht, te oordelen of het een goede keuze is. Ben je eruit welke kleur je kiest, dan heb je nog keuze uit 8 verschillende patronen die in de fronten gefreesd zijn. De keuze is reuze! Dit geld ook voor de handgrepen en poten. Gelukkig zitten er wel hele uitgesproken ontwerpen tussen wat de keuze in veel gevallen weer makkelijker maakt.

Inmiddels hebben wij ons Ikea interieur aangevuld met kringloopvondsten, zelfgemaakte meubelen en andere merken zodat het iets persoonlijker is geworden. Onze nieuwe keuken wordt er wel één van Ikea. Dat staat al vast. Maar de apparatuur (toevallig dit weekend uitgekozen) komt van Smeg en het blad laten we op maat maken van light beton. Misschien daarbij (deels) nog wat Superfront frontjes? Mijn favoriet: front Illusion  en dan met zo’n push to open mechanisme erachter. En wat is jouw favoriet?

Superfront_1

Superfront_2

Superfront_3

Superfront_4


alle foto’s van Superfront

Leave a comment:

Top