Gerwil Janssen

– kreeg hulp bij het bepalen van de stijl en het kleurenschema van het interieur van het nieuw te bouwen kantoorpand voor hun Installatiebedrijf en hulp bij het maken van de keuzes voor materialen voor de afwerking van het kantoor, de kantine en de sanitaire voorzieningen  en hulp bij de aankleding met accessoires van het kantoor, de kantine en de entree –

 

‘Door mijn onervarenheid met interieuradvies heb ik er eigenlijk ook nooit over nagedacht om hier hulp bij te vragen. Ik ben wel snel van: “Ah, dat moet ik toch wel zelf kunnen misschien”. Omdat het zo groot was waar wij aan begonnen, het nieuwbouwen van een kantoorpand, had ik er eerlijk gezegd nog helemaal niet zo heel erg over nagedacht hoe we dat gingen doen. En toen het eigenlijk zo ver was dat ik er ook echt wel over na moest gaan denken, zag ik jou op Facebook voorbijkomen. Toen dacht ik “Hé, dat is misschien ook wel iets voor ons.”. Toen we jou hebben gevraagd, was het bouwterrein nog helemaal braak. Maar ja, dan moet je wel na gaan denken hoe je het allemaal gaat doen. Daar kwam dus een beetje tijdsdruk bij zitten.’

 

‘Ik twijfel zelf heel sterk aan dingen. Ik heb wel een mening, maar ik zoek daarin ook altijd bevestiging. Ik vind heel veel dingen mooi, als het ook maar in één bepaalde stijl blijft. En daar heb ik dan zelf ook nog weleens moeite mee. Dan denk ik “Past dat nou juist wel of past dat nou juist niet daarbij?”. En daar heb jij dus wel kijk op en dat is waar ik jou dus bij nodig had. Zo kon jij bevestigen dat iets wel kon of je zei: “Dat zou ik niet doen want… of heb je al gekeken naar dit of naar dat’.”

 

Over de geleverde diensten
‘Jouw hulp heeft ervoor gezorgd dat ik zekerder werd. Ik moest resoluut beslissingen maken, ik had een lijstje met wat ik moest doen, ik vinkte het af en dan was het ook weg uit mijn hoofd. Dan zat ik daar niet meer over in van: “Is dat wel goed, hebben we dat wel goed gedaan?”. Nee, dan was het klaar.’

 

‘Zoals bij het uitzoeken van de tegels. Dan vond ik het heel fijn dat je mee ging want ja, ik kan wel zelf gaan en jou later de foto’s laten zien, maar een foto is toch ook altijd weer anders dan wat je in werkelijkheid ziet.’

 

‘Of zoals bij die deuren ook, dat moest in één keer besloten worden, maar echt waar, ik was er niet bang voor. We hebben samen de plaatjes en stalen bekeken. De deur die ik als eerste al heel mooi vond is het uiteindelijk ook geworden. En ik ben best wel gevoelig, was ik er niet zeker van geweest, dan had mij dat ook heel erg in twijfel kunnen brengen en dan had ik daar last van kunnen hebben. Ik vind de deuren nu heel mooi. Als je me bij die keuze niet geholpen had, dan had ik het mooi gevonden, maar dan had ik het ook eng gevonden om die beslissing te nemen omdat ik bij bijvoorbeeld iets anders ook al een risico had genomen.’

 

‘Van mij hoeft het niet allemaal standaard te zijn. Maar het moet wel zo zijn dat het uiteindelijk bij elkaar past. Heel veel dingen zijn mooi, maar heel veel dingen kunnen elkaar afbraak doen als je ze bij elkaar gaat zetten. Als ik het alleen had moeten doen, was ik bang geweest om bepaalde beslissingen wel of niet door te zetten. Dan zou ik sneller voor veilig hebben gekozen en dan heb ik daar denk ik achteraf spijt van. Dan had ik andere keuzes gemaakt als wanneer er niemand was geweest die zei: “Nee, dan kan wel bij elkaar”.’

 

Over het resultaat
‘Zie het totaalplaatje nou, dat vind ik echt heel mooi. Het interieur is ook geworden wat het bedrijf is, wat we uit willen stralen. Jij zei toen al: “Dat interieur moet ook stoer zijn, installatiewerk is een mannenberoep”. En daar had ik nooit zo bij nagedacht. Natuurlijk denk je wel, “Het is vooral voor de mannen”. Je gaat er geen kitsch interieur van maken, dat vind ik ook niet passen bij een kantoor. Maar iedere keer denk je wel: “Het mag wel een beetje stoer zijn. Maar als het alleen maar te mannelijk zou zijn dan wordt het zo kil.”. Nee het is echt goed geworden, die mix tussen warm, zakelijk en stoer die je hebt gemaakt is echt geslaagd.’

 

‘Aan bijna iedereen die hier nu komt en die hier werkt merk ik ook echt dat het geslaagd is. Weetje, als mensen niets zeggen of als ze het niet mooi vinden of niet bijzonder dan zeggen ze ook niets. Maar als ze het expliciet wel noemen dan heb ik ook wel het idee dat het wel echt gemeend is. En er zijn er heel veel die het genoemd hebben. Nou daar wordt je alleen maar blij en gelukkig van.’

 

‘En ik werk er met heel veel plezier, dat vind ik ook veel waard want hier ben je bijna meer dan dat je thuis in je eigen woonkamer bent. Dan is je werkplezier toch ook belangrijk? Ik ga echt heel graag hier naartoe. Ook als we ’s avonds nog terug moeten gaan we hier echt weer met plezier naar toe. En als ik met de kinderen ben wezen paardrijden en Marcel is hier, dan rijden we hier ook weleens even naartoe. Dat geeft wel aan dat je met plezier hier op deze plek bent, dat is echt waar. En als we hier ’s avonds zitten met de plissés dicht dan heb je ook niet het idee dat je hier op een industrieterrein ergens in een kantoor heel vervelend zit, nee echt niet. Maar ik vind ook de plek hier heel mooi, als je zo mooi over het land weg kijkt, dat is toch ook prachtig.’

 

Interieuradvies, aanrader?
‘Als we ooit eens een keer misschien een ander huis zouden hebben of weet ik veel wat, dan zou ik veel sneller interieuradvies vragen. Ik zou jou nu eigenlijk overal wel voor durven te vragen. Maar dat komt ook omdat de stijl die jij mooi vindt, mij ook wel heel erg aanspreekt. Ook al zou jij zeggen “Ik doe het niet meer want…”, dan zou ik je wel vragen om iemand anders te tippen.’

 

‘Ik zou een interieuradvies ook juist de mensen aanraden die heel goed weten wat ze mooi vinden. Omdat je hiermee juist voorkomt dat je dingen gaat mixen die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen. Want er is heel veel mooi, maar dan moet het ook nog net daar op die plek waar je het wilt gaan gebruiken passen en mooi uitkomen.’

interieuradvies kantine Installatiebedrijf Zelhem 2

interieuradvies kantine Installatiebedrijf Janssen Zelhem

Interieuradvies kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 3

Interieurstyling kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 4

Interieurstyling kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 3

Interieuradvies kantoor Installatiebedrijf Janssen Zelhem 5

Zie je het wel zitten om je te laten adviseren door Basichic of twijfel je nog een beetje? Laten we elkaar wat beter leren kennen om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis dus wat houdt je nog tegen?