Verbouwing: resultaat van het toilet

Ik kan echt niet meer wachten hoor! De plinten moeten nog worden geplaatst, de koplatten nog rond het deur en raamkozijntje, maar verder is het toilet gewoon helemaal af! Al weken kijk ik tegen mijn mooie visgraat tegelwandje. Al een hele tijd geleden plaatsten we de houten balken en wastafel en stalde ik alle heerlijke spulletjes uit die ik had verzameld. Nu wil ik echt heel graag het resultaat van ons toilet laten zien.

Een klein jaar geleden begon het dus te borrelen. “Als we dit kleine toiletje nou bij het hokje van de afwasmachine zouden trekken, dan hebben we een ruimer toilet! En dan doen we de vaatwasser naar de keuken: veel praktischer…” En zo haalden we ons een hele verbouwing op de hals. Omdat we iets ruimer wilden toiletteren. En daarna omdat onze keuken ook wel wat praktischer mocht zijn. Het was even buffelen, we hebben veel lol gehad en ons verbaasd. Meevallers en tegenvallers kwamen voorbij. Maar uiteindelijk was het kamperen op eigen terrein het dubbel en dwars waard!

Herinner je je nog de plannen voor het toilet? Juist ja, die! We hebben ze bijna allemaal uitgevoerd. Nog voordat de betonvloer er in ging en de muren werden gestuct, kwam het voorzetwandje erin waar later de LED verlichting achter moest komen. Hiermee had onze toiletruimte een flinke sprint genomen en lag het ineens voor op de keuken. Ik kon al een beetje zien hoe het werd en daar werd ik heel blij van! Helaas was dat ook de laatste inhaalmanoeuvre en de toiletruimte zou niet eerder klaar zijn dan de keuken.

Het stucwerk op de muren heeft heel lang moeten drogen. Na ruim 6 weken was bijna alles droog en konden we verder met het afwerken van de muren. Ik kon niet wachten en had in tussentijd dus maar vast het houten voorzetwandje geschilderd. Kon ik alvast kijken hoe de donkere kleur in dat kleine hokje zou staan. Ook Martin kon niet wachten en plaatste alvast de ledstrip achter het wandje.

Eindelijk was het tijd om te tegelen. In de garage had ik alle tegels al uitgelegd op een groot paneel. Na veel rekenen had ik eindelijk de manier gevonden hoe ik het wilde hebben. Met hulp van schoonpapa (die voor de tegellijm op de muur zorgde en voor het op maat knippen van de tegels) en de laserwaterpas (die een mooie waterpas lijn op de muur weergaf) plakte ik de tegels zelf op de muur. Tsja, dan kon ik boos worden op mezelf als het er niet op zat zoals ik het wilde. Boos ben ik niet geweest! Nadat de tegels werden gevoegd is het ook ineens heel hard gegaan. In anderhalve dag zat het schilderwerk erop. En stond ik in de door mij bedachte donkere ruimte. Gaaf!

Tijd voor project wastafel. Ik had op internet het perfecte opbouw wastafeltje gevonden met bijbehorend onzichtbaar sifon. De balken waar hij op moest komen hadden we alleen nog niet. En zeker niet de perfecte. Bij een houthandel kocht ik tweeënhalve meter 15×15 douglas hout en liet het op de maat zagen die we nodig hadden voor in ons toiletje. En dat gaat heel snel als vrouwelijke klant! De staat van de balken was “fijn bezaagd”. En dat is nog verre van aaibaar. Na wat schuurwerk was het dat gelukkig wel. Grote klus was het inbouwen van de onzichtbare sifon. Vooral Martin heeft heel wat tijd doorgebracht met de balken, wat beitels en de multitool. Die klus was het meer dan waard want waar je ook kijkt: geen sifon te zien!

Toen de balken er eenmaal voor zaten kon ik niet meer wachten om te zien hoe de grote spiegel en het hanglampje er bij zouden staan. Ik twijfelde al weken over het formaat van de spiegel. Hij zou een groot deel van mijn geliefde tegelwerk achter zich verstoppen. Om te testen of het kwaad zou kunnen knipte ik drie cirkels van verschillende formaten uit. Het formaat bleek oke. Toen was er nog een hindernis met een niet matchende houtkleur. Toch maar overheen gezet. Lampje er bij en wat bleek: het geheel matchte beter dan verwacht. Missie geslaagd.

Het kraantje zat zo voor de muur en werkte meteen zonder lekkage. De afvoer was een ander verhaal. Iets met grijs en wit pvc, het enige wat ik er nog over wil zeggen, is dat het uiteindelijk goed is gekomen. Snel door naar de styling!

Tijdens de verbouwing introduceerde Hema de nieuwe Blijmakers. Hoe toevallig dat ze daar ook een hele gave verzorgingslijn bij hadden zitten in een stijl waarnaar ik op zoek was! In het kader van het mini spa gevoel schafte ik de heerlijke handzeep, handcrème, geurstokjes en geurkaars in de Linen geur aan. Ik plaatste de producten op een mooie metalen schaal die ik bij de winkel Loft in Arnhem kocht.

Ook kocht ik een heel klein vaasje voor verse bloemen. Niet heel gebruikelijk op een toilet, maar het geeft wel iets extra’s! Een etuitje met een vriendelijke boodschap herbergt de typische vrouwenrommeltjes zodat die niet los rond hoeven te slingeren en afbreuk doen aan de sfeer. Bij Hema vond ik ook hamamdoeken voor een betaalbaar prijsje. Weer eens iets anders dan de standaard gastendoekjes en een mooie bijdrage aan mijn mini spa gevoel.

De toiletrol houder is een bijzondere (vind ik) en bestelde ik bij Fonq. De kleuren sluiten mooi aan bij de rest en ik hoefde niet in mijn mooi gestucte wanden te gaan boren. Ook heb je zo de reserve rollen altijd bij de hand en hoef je daarvoor niet een afzonderlijke standaard ergens in een hoekje te plaatsen. Een prullenbakje en een toiletborstel zijn mijn minst favoriete artikelen binnen een toilet, maar toch noodzakelijk. Ik heb ze in camouflage kleuren gekocht zodat ze in ieder geval niet de show stelen in mijn zorgvuldig samengestelde toilet, maar juist een beetje op de achtergrond verdwijnen.

De toiletpot zelf is pas als één van de laatste dingen geplaatst. Sinds een week of 2 zit hij er aan. Ik geloof dat ik nu al kan zegen dat ik uren op het toilet heb doorgebracht. Het is echt een heerlijke plek geworden om even tot rust te komen. Voor ons is het project toilet helemaal geslaagd. En wat vind jij? Zou jij voor zo’n donkere ruimte gaan?

toilet_basichic_15

toilet_basichic_16

toilet_basichic_17

toilet_basichic_3

toilet_basichic_5

toilet_basichic_6

toilet_basichic_7

toilet_basichic_12

toilet_basichic_8

toilet_basichic_11

toilet_basichic_14

toilet_basichic_1

En dan voor de liefhebber nog een paar “behind the scenes” foto’s

behind_the_scenes_3  behind_the_scenes_2behind_the_scenes_1

Fotografie & styling – Danielle Oortgiesen

0 8225
Danielle

Danielle is interieurvormgever en eigenaar van Basichic. Ze maakt interieurplannen voor mensen die gaan verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen en kijkt daarbij vooral naar wie haar opdrachtgevers zijn en hoe zij leven. Dat is de basis voor de ontwerpen die zij maakt en de adviezen die zij geeft. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt, geeft ze interieur-bezoek-tips, deelt ze haar werk en een kijkje achter de schermen