© All rights reserved. 

Verbouwing, toiletplannen

We zitten volop in de verbouwing nu. Het zal de komende tijd, tot en met Pasen, dus wat stiller zijn op mijn blog. Zo lang hebben wij namelijk de tijd genomen om ons toilet en keuken te verbouwen. We proberen zo veel mogelijk (maar niet ten koste van bruikbaarheid en comfort!!) authentieke details in ons huis te bewaren, dus het slopen heeft misschien een beetje langer in beslag nemen dan gebruikelijk. Ondertussen zijn we weer aan opbouwen. We doen het meeste zelf maar wel met veel hulp van schoonpapa. Onze HELD!

Ik ben vooral heel benieuwd naar hoe straks ons toilet zal zijn! Natuurlijk ook naar de keuken, maar daar hebben we wat meer veilige en gangbare keuzes voor gemaakt. Het toilet wordt donker. Ik wilde graag eens iets anders proberen en het toilet is daar, als kleinste ruimte in huis, volgens mij het meest geschikt voor. Bevalt het niet, dan is het geen ramp en gemakkelijker opnieuw om te toveren dan een hele woonkamer of keuken.

Waar het idee vandaan kwam weet ik niet meer. Wel weet ik dat ik graag een relaxte sfeer wil creëren. Even tot rust komen op het toilet. Een soort mini spa gevoel moet het geven. Maar dan wel met een stoer tintje. Een mooie wastafel opstelling moet de hoofdrol gaan spelen. Belangrijke bijrollen zijn voor de accessoires en artikelen die voor een luxe gevoel moeten zorgen.

De vloer was al bepaald. We zochten bij de keuken een Novilon vloer uit met een beton-look in een middel, warm-grijze kleur. Deze loopt vanuit de keuken, via de hal aan één stuk door in het toilet. Mooi alternatief voor de look van een, voor ons te dure, gietvloer. Een visgraad tegelpatroon is iets wat al lange tijd op mijn wensen lijstje staat. En nu gaat hij er echt komen! Uitgevoerd in glanzend antraciet kleurige tegels. Op de wanden komt een matte antraciet kleurige verf. De strakke wastafel wordt geplaatst op een paar stoere houten balken. De kleur van het sanitair wordt wel gewoon wit. Om de kosten een beetje in de hand te houden en om er toch een beetje frisheid in te blazen.

Om een relaxed sfeertje te krijgen is ook de juiste verlichting belangrijk. Lange tijd moest ik maar weinig (eigenlijk niets) van LED hebben. Nu ga ik het toch proberen! Achter het toilet zetten we een voorzet wandje dat een stukje van de achtermuur af staat. Achter dit wandje gaan we warm witte LED strips plakken die straks het licht indirect, via de achterwand dus, de ruimte in strooit. Naast de wastafel en de spiegel komt dan nog een extra lampje te hangen zodat je hier genoeg licht hebt. Het armatuur daarvan heeft dan ook weer één van die belangrijke bijrollen die bij moet dragen aan het mini spa gevoel.

Natuurlijk houden we ook in het toilet de oude details erin! De originele deur en het kozijn zijn heel voorzichtig verwijderd. De draairichting van de deur moest worden aangepast dus het originele deurbeslag en de scharnieren moesten worden verplaatst. Onze fijne buurman die een echte timmerman is heeft ons hiermee geholpen. De originele plinten hebben we niet heel van de muren gehaald, maar we gaan wel iets nieuws terug plaatsen wat daar dicht bij in de buurt komt.

Wanneer de hele verbouwing achter de rug is zal ik het resultaat hier ook laten zien. Houd de blog dus in de gaten als je nieuwsgierig bent!

 

producten nieuw toilet

kleurinspiratie nieuw toilet

styling toilet

visgraad tegel patroon

 

 

 

 

Leave a comment:

Top