© All rights reserved. 

mooie tv 1

Een mooie tv in je interieur, het kan!

Soms worden er producten op de markt gebracht waarvan ik denk: ‘Waarom heeft niemand dit eerder gedaan? Dit is waar iedereen al jaren naar op zoek is!’ Precies die gedachte kreeg ik bij het zien van de Samsung SerifTV. Een mooie tv!

Ik ontmoette tijdens de vtwonen en designbeurs als eerst de achterkant van het ontwerp. Een stofje met een fijn patroontje bedekte de achterkant waardoor ik dacht dat het om een geluidssysteem ging. Toen ik verder liep en beeld zag bewegen op de voorkant had ik pas door dat het om dat zwarte (of zilver-grijze) apparaat ging dat je eigenlijk het liefst wilt verstoppen, maar waar je ook niet zonder wilt. Een tv, en niet zomaar één.

mooie tv 7

De twinkeling in mijn ogen die deze eerste ontmoeting met een mooie tv ooit bij mij teweeg bracht, bleef ook de host van de Samsung SerifTV stand niet onopgemerkt. Vol enthousiasme vertelde deze vriendelijke man over het product. Gaandeweg werd ik alleen maar meer verliefd op dit product en droomde ik al weg bij de mogelijkheden die het zou bieden in ons eigen interieur.

Voor dit woonkamersieraad is Samung een samenwerking aangegaan met de Franse broers Ronan en Erwan Bouroulec die al eerder samenwerkten met merken als Vitra, Flos en Hay. In het ontwerpproces werkten ze met verschillende methodes:van computer modelling tot klei figuur. Het eerste proefmodel werd gemaakt van kunststof en hout en de vorm van het eindproduct is uiteindelijk nagenoeg gelijk aan dat eerste model.

mooie tv 4mooie tv 5

De zijkant van de tv is de hoofdletter I en daar komt ook de naam Serif vandaan (serif is engels voor schreef oftewel de delen die aan het uiteinde van een letter uitsteken). De onderkant van de I vormt een stevige basis en de bovenkant van de I een soort van schap waar je, als je wilt, nog iets op kunt plaatsen. Het eenvoudige ontwerp past in veel verschillende stijlen interieurs. De tv is er in 24 inch in wit en rood en in, 32 en 40 inch in wit en blauw. Geen enorme bakbeesten dus, maar vriendelijke maatjes.

Een tv meubel die je misschien liever ziet gaan dan komen in je interieur is ook niet meer nodig bij deze mooie tv. Bij de twee grootste maten van deze mooie tv worden pootjes geleverd waar je hem op kunt plaatsen. Zo kan hij vrij in de ruimte staan en ontstaan er ineens veel meer mogelijkheden voor de indeling van je woonkamer. En dan is er nog de afstandsbediening die ook al zo mooi is dat je hem graag laat slingeren in plaats van hem weg te stoppen.

mooie tv 3

En het houdt niet op bij het uiterlijk van deze mooie tv. Ook over “het innerlijk”, de interface (dat wat je ziet terwijl je de televisie bediend) is tot in de puntjes nagedacht door de broers Bouroulec. Ze hebben nagedacht over het zo eenvoudig mogelijk bedienen van de tv en hebben dit ook nog eens in een aantal stijlvolle jasjes gegoten waar je tussen kunt kiezen. Ook is het niet meer nodig om tegen een zwart scherm, een nep-haardvuur of een aquarium aan te kijken wanneer je de tv niet “gebruikt”. Er is een passende achtergrond bij ieder interieur die in een super energiezuinige stand wordt getoond.

Mijn wishlist is met de komst van deze mooie tv weer een regeltje langer geworden. Ik ben benieuwd of jij je ook zo stoort aan tv’s in interieurs en wat je van dit ontwerp vindt. Laat je het me weten in een berichtje hieronder?

foto’s en film Samsung

Leave a comment:

Top