© All rights reserved. 

Winter tuin in grijs en bruin

Toen we ons huis kochten, zat er een geweldige tuin bij. Voor kinderen. Hoge bomen met boomhut, kruipdoor-sluipdoor routes en veel grasveld om op te spelen. Niet onze smaak en bovendien waren veel van de bomen en planten verwilderd. In de winter van 2012 startte ik met een ontwerp voor onze tuin. Daarna ging de hele tuin leeg op een magnolia, druivenstruik, blauwe regen, een klein stukje beukenhaag, een terras en de veranda na. In het voorjaar van 2013 begonnen we met het uitvoeren van het plan.

Nu bijna 2 jaar later zijn we nog steeds heel blij met onze tuin. Langzaam begint alles te groeien. Al die kale takjes die we kochten vormen nu samen iets wat op een beukenhaag begint te lijken, de polletjes afgeknipt lampenpoetsersgras zijn geëxplodeerd tot afrokapsels, de kleine lavendelplantjes trekken halve bijenvolken en de Annabelle hortensia’s steken hun hoofdjes trots boven al het andere spul uit. Het is een mooie mix tussen strakke lijnen & eigenwijze planten en tussen landelijk & modern geworden. Precies zoals ik het wilde!

Ik hou van veel groen in de tuin, maar alleen in voorjaar en zomer! In de winter mag een tuin van mij somber zijn. Vrolijk gekleurde planten, bloemen en groene hagen kloppen niet met het plaatje van winter dat ik in mijn hoofd heb. Alle planten in onze tuin (op de taxushaag die onze tuin van die van de buren scheidt en ons milieuparkje verbergt na) sterven in de herfst en het begin van de winter langzaam af. De kleuren die dan overblijven vallen onder bruin- en grijstinten. De bomen die we voor onze tuin hebben gekozen doen nog niet helemaal mee aan mijn winterbeeld. De platanen moeten nog een aantal jaren voordat ze die mooie dikke knobbels op hun takken hebben. En de sier treurpeer moet nog wat groeien voordat hij een echte grote grillig kruin heeft.

IMG_6693

IMG_6659

IMG_6685

IMG_6668

IMG_6676

IMG_6678

IMG_6708


Photography by iPhone Danielle Oortgiesen 

Leave a comment:

Top