Interieuradvies alleen voor mensen met een dikke portemonnee?

Wanneer ik een kennismakingsgesprek heb met mensen die interesse hebben in mijn diensten als interieurvormgever, dan vragen ze soms een beetje bang naar de meubelmerken of winkels waar ik mee werk. Heel voorzichtig snijden ze dat onderwerp aan en proberen ze me een beetje te peilen uit welke winkels of bij welke merken ik de items uitzoek voor hun eventuele advies dat ze bij mij af gaan nemen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen hier een beetje huiverig voor zijn. Het is algemeen bekend dat wij, liefhebbers van mooie interieurs, vaak voor mooie ontwerpen van dure merken vallen. Ook ik ben hier gevoelig voor, dat beken ik. Helaas laat mijn portemonnee het niet toe om al die interieur-snoepjes in huis te halen. Maar ach, zo blijft er ook wat om over te dromen. Dat betekend voor mij niet dat ik mijn dromen op al mijn klanten projecteer.

Mix and match.

Wanneer ik een interieurontwerp uitwerk met meubelen, materialen en accessoires, dan doe ik dit altijd passend bij die specifieke klant. Voordat ik met de invulling van het interieurontwerp begin, peil ik bij mijn opdrachtgever wat het budget is of in welke winkels zij zouden gaan shoppen. De ene keer kan ik dit goed aflezen uit de kennismaking die we hebben en de manier waarop ze op dat moment al wonen, als ik twijfel vraag ik daar specifiek naar.

Voor bijna ieder advies geldt wel dat ik een mix maak in merken en winkels. Dit gaat van Ikea via Trendhopper tot Cilo. En vaak adviseer ik ook een 2e hands of vintage item. Uiteindelijk zorg ik er voor dat het totaalplaatje klopt bij de wensen van de klant, dat vind ik belangrijk. En dat het geen showroom wordt, maar een “eigen” interieur.

Wat kost een interieuradvies? Wat levert het op!

“Ja, leuk allemaal dat gebrabbel over winkels, maar zo’n advies of ontwerp kost vaak wel goed wat geld!” hoor ik mensen denken. Ja, dat klopt, in zekere zin. Maar bekijk het eens op een andere manier. Met een goed advies weet je exact welke items je kunt gebruiken om jouw interieur zo in te vullen dat het helemaal past bij jouw droomplaatje. Dit behoed je voor miskopen en dat bespaart geld. Daarnaast kun je zo’n interieuradvies of interieurontwerp ook gebruiken om het interieur in verschillende fases uit te voeren, zodat je de kosten kunt spreiden en zonder dat je gaat “zwabberen” tussen verschillende sfeertjes of stijlen.

Als jij wilt weten wat een interieuradvies kost, kijk dan eens op mijn pagina over interieuradvies. Exact weten wat een advies kost dat voor jou wordt samengesteld? Doe dan een aanvraag voor een een kennismaking. Ik leer je graag kennen en probeer te achterhalen met welke onderdelen in het advies jij écht geholpen bent. Zo betaal je nooit voor onderdelen waar je zelf niets aan hebt. Jij blij, ik blij.