Nieuwbouw huis indelen: € 30.000 bespaard met een half uur interieuradvies

Afgelopen oktober mocht ik interieuradvies geven op het adviesplein van de vt wonen&design beurs. Voor mij de allereerste keer en een super leuke ervaring. Op één plekje na, was ik de hele dag volgeboekt en mocht ik bezoekers met uiteenlopende vragen van interieuradvies voorzien. De één hielp ik met een nieuwbouw huis indelen, de volgende stond aan het begin van een rigoureuze verbouwing, de ander was net gescheiden en wilde met een frisse blik naar haar woning kijken en weer een ander stond op het punt te verhuizen naar haar allereerste appartementje. Één stel is me ontzettend goed bijgebleven, omdat ze in een half uur advies € 30.000,- hebben bespaard. Snel verdiend!

Nieuwbouw huis met veel ramen en droomkeuken

Dit stel had een woning in een nieuwbouwproject gekocht. Een half vrijstaand huis met veel ramen, mooi! Ze vertelden me in een korte kennismaking dat koken en eten ontzettend belangrijk voor ze is. Dit deden ze graag voor veel mensen. Hun droomkeuken, met een barretje erin, hadden ze al bij een keukenzaak laten tekenen en stond in bestelling.

Te veel wensen voor te weinig ruimte

Toen ze de plattegrond van hun woning gingen inrichten, liepen ze vast. Die droomkeuken had een groot deel van de beschikbare ruimte ingenomen. En dat terwijl er ook nog een ruime eettafel in moest, een fijne zithoek met tv en het liefst ook nog een speelhoekje voor de kinderen. Dit alles zonder de loop naar de tuindeuren, helemaal aan de andere kant van de ruimte, te belemmeren.

Hoge kosten uitbouw nieuwbouwwoning

Dat waren nogal wat wensen en hobbels die het stel en de woning hadden, een echte puzzel dus waar ik alleen maar enthousiast van word. Zelf kwamen ze er niet uit en zagen ze alleen een uitbouw van de woning als uitweg om al hun wensen en eisen en die droomkeuken een plekje te kunnen geven. Belangrijk detail, de prijs daarvoor zou € 30.000,- bedragen doordat ze wat laat in het project waren ingestapt.

Nieuwbouw huis indelen

Ik ging aan de slag met het indelen van de plattegrond van hun nieuwbouw huis. Door te kijken naar de mogelijkheden van de wanden die ontzettend veel ramen hadden en daar de indeling op aan te passen en door niet voor “standaard” indelingsoplossingen te kiezen die meestal in de verkoopboekjes van nieuwbouwwoningen te vinden zijn, kwam ik er wel uit. De keuken die ze hadden uitgezocht, hoefde niet meer gewijzigd te worden. En alle gewenste functies vonden een plekje binnen de ruimte mét daarin nog steeds ruimte genoeg voor looproutes. Yes, die investering in advies hadden ze dus dubbel en dwars terug verdiend! 1714x om precies te zijn, want een advies op het adviesplein kostte 17,50. Maar ook als ik ze had geadviseerd tegen mijn reguliere tarief, was het peanuts geweest tegenover die € 30.000,- die de aanbouw anders had gekost.

Interieuradvies voor jouw nieuwbouwwoning

Ga of ben jij bezig met het indelen of inrichten van je nieuwbouw huis en loop je tegen dingen aan die je lastig vind of onmogelijk lijken? Kijk dan eens op de pagina over interieuradvies voor indeling van een nieuwbouwwoning.