Sprint interieuradvies indeling + lichtplan nieuwbouwwoning // € 1145,-

Voor een nieuwbouwwoning geldt vaak dat je in korte tijd keuzes moet maken die voor lange tijd “vast” liggen. Waar komt de keuken en in welke opstelling? Op welke plek in het plafond zit het aansluitpunt voor de eettafellamp op de goede plek? Wel of geen uitbouw en hoe groot dan? De optie trapkast, extra ruime entreehal of geen van beide? Pfoe, dat is niet niks! Ik vind het dan ook helemaal niet vreemd om regelmatig van opdrachtgevers te horen dat ze hier letterlijk wakker van liggen.

Al die keuzes zijn afhankelijk van hoe jij je woning straks gaat gebruiken. Waarschijnlijk verschilt dat van hoe je je huidige woning op dit moment gebruikt. Jij raakt er misschien een beetje van in de stress, bij mij wakkert het enthousiasme aan. Die persoonlijke ruimtepuzzels maken onder tijdsdruk en daar een ander mee helpen vind ik geweldig!

Toen ik in 2019 in korte tijd een flink aantal aanvragen voor interieuradviezen voor nieuwbouwwoningen kreeg, wilde ik iedereen helpen. (Helemaal omdat ik vaak na zo’n advies terugkreeg dat mijn opdrachtgevers weer goed konden slapen. Wat een compliment!) Maar wat betreft beschikbare tijd in mijn agenda lukte dat niet als ik op mijn gebruikelijke manier te werk ging. Dat moest vlotter, maar daar mocht de kwaliteit van de adviezen niet onder lijden. Ik deelde de werkzaamheden efficiënt in een strak schema in. Uiteindelijk ontstond zo mijn concept ‘Sprint interieuradvies indeling + lichtplan nieuwbouwwoning’.

>> Klinkt goed, wanneer kunnen we starten?

>> Ik heb zelf al een plan, kunnen we ook daarover brainstormen?

Dit kun je verwachten

In deze korte, intensieve samenwerking neem ik je mee in mijn werk. Met een mijn enthousiasme, nuchterheid en een vleug humor zet ik me in om alle keuzestress te verlichten. Op basis van jouw manier van leven, woonwensen en woon ergernissen ontwerp ik indelingen voor jouw nieuwbouwwoning. Ik laat je zien wat (on)mogelijk is en waarom iets wel of niet werkt. Daarna maak ik een lichtplan waarbij ik uitleg wanneer en waarom je welke soort licht nodig hebt. Zo wordt het maken van keuzes voor jou makkelijker en leuker.

Uiteindelijk lever ik een ontwerpboekje met het indelingsontwerp en lichtplan met (indicatieve) maatvoering. Hiermee ga je goed voorbereid de volgende stappen van het nieuwbouwproces in. Ook is een vragenronde na oplevering van het ontwerpboekje inbegrepen. Eventueel kunnen we daarna onze samenwerking een vervolg geven door je ook verder helpen met het invullen van de details als kleuren, materialen, armatuurkeuze, meubelkeuze en maatwerkontwerpen.

Met het indelingsontwerp kun je:

 • naar een keukenzaak of sanitairzaak om te laten zien welke opstelling (bij)keuken of badkamer je nodig hebt zodat zij deze kunnen detailleren en snel een offerte en een installatietekening kunnen maken,
 • straks heel gericht naar de juiste maat eettafel, bank, kast, vloerkleed, etc. op zoek,
 • je eventueel oriënteren op maatwerk elementen zoals een (moderne) en-suite, kasten, eetkamerbank, etc. en hiervoor offertes opvragen,
 • eventueel offertes aanvragen bij aannemers voor meerwerk dat je na oplevering wilt laten uitvoeren (denk aan o.a. wandjes/deuren (ver)plaatsen).

Met het lichtplan kun je:

 • bij de bouwbegeleider aangeven waar welke vaste lichtpunten moeten worden aangelegd en waar deze geschakeld mogen worden,
 • aangeven op welke plekken je hoeveel stopcontacten nodig hebt voor losse verlichtingsarmaturen met een stekker,
 • straks heel gericht naar passende verlichtingsarmaturen zoeken die voor een praktisch en sfeervol verlichte ruimte moeten zorgen,
 • eventueel offertes aanvragen bij aannemers of installateurs voor het achteraf infrezen en wegwerken van leidingen voor lichtpunten.

>> Dit is precies wat ik nodig heb, laten we kennismaken!

Zo gaan we te werk

Trek je gympen maar aan, we gaan een sprintje trekken! Dat betekent een strakke planning waarmee de doorlooptijd van dit type interieuradvies op z’n kortst 8 werkdagen en op z’n langst 18 werkdagen is. Dat ziet er zo uit:

 1. In een kennismakingsgesprek tasten we af of het tussen ons klikt en of het ‘interieuradvies indeling en lichtplan nieuwbouwwoning spoed’ bij je past. Ook leggen we direct de agenda’s naast elkaar voor de planning. 
 2. Na opdrachtbevestiging ontvang je een uitgebreide vragenlijst met grotendeels meerkeuzevragen. Deze stuur je samen met een aantal bijlagen naar mij terug. Hiervoor nemen we 2 (tot maximaal 7) dagen in de planning op.
 3. De antwoorden uit de vragenlijst gebruik ik om me in te lezen in jouw situatie, woonwensen en woonergernissen. Om daar vervolgens mijn indelingsontwerpen op te baseren. Die indelingsontwerpen bespreken we vervolgens persoonlijk of online.
 4. Je hebt dan “bezinktijd” om rustig tot een keuze voor indeling te komen. Hiervoor nemen we 2 (tot maximaal 7) dagen in de planning op. Tijdens een online afspraak bespreken we jouw indelingskeuze.
 5. Daarna ga ik aan de slag met het lichtplan met lichtpunten en voorbeelden van armaturen die daarbij passen. We spreken persoonlijk of online af en nemen het lichtplan samen door.
 6. Daarna volgt de oplevering van de uitgewerkte tekeningen van indeling en lichtplan. Deze ontvang je binnen 1 werkdag digitaal en daarna ook analoog per post.
 7. Vragen na oplevering? No worries! Verzamel ze en stel ze tijdens de vragenronde die je tot 1,5 maand na oplevering kunt inplannen.

>> Lees de ervaring van J. van Royen en M. van Lidth de Jeude met dit type interieuradvies

>> Of zet de sprint direct in en maak een kennismakingsafspraak!

Goed om te weten

De genoemde prijs (incl. BTW) voor het ‘Sprint interieuradvies indeling + lichtplan nieuwbouwwoning’ is gebaseerd op een woonverdieping met keuken, eethoek, zithoek en entreehal van een gemiddelde gezinswoning. Uiteraard kan er ook advies worden gegeven voor andere ruimtes zoals badkamer, slaapkamer, zolder, bijkeuken, speelkamer, etc.

Voorafgaand aan onze samenwerking ontvang je altijd een persoonlijke offerte/opdrachbevestiging waarin precies staat hoe we te werk gaan en welke meerprijs je eventueel kunt verwachten voor een andere/grotere ruimte/woning, reiskosten of uitgebreider plan.