Over WarmWit

Mijn bedrijfsnaam WarmWit is ontstaan tijdens een pittige periode in mijn leven waarin alles op z’n kop stond. Ik verhuisde in die tijd naar een piepkleine studio die ik me echt ‘eigen’ wilde maken. De ruimtepuzzel die ik daarbij kreeg was een feestje! Maar de kleurkeuze… een beproeving 😉 Ik mocht enkel het schilderwerk op de muren veranderen. Dus niet het lakwerk op deuren, kozijnen en plinten. De kleur van de lak: RAL 9001, crème wit, ofwel ‘verlept vanille‘ zoals een vriendin en ik grapten. Zo’n kleur die, bij verkeerde toepassing, kozijnen, deuren en plinten een smerige ‘rokers look’ kan geven.

‘Bah…’ was mijn eerste reactie. Direct daarna sprak ik mezelf streng toe dat ik dat ik met mijn jarenlange ervaring op gebied van kleur hier écht wel iets van kon maken. ‘De kleur zelf is niet lelijk, de toepassing van de kleur is niet zo knap.’, is wat ik mijn opdrachtgevers vaak, en mezelf op dat moment, vertelde. Ik besloot naast het bestaande lakwerk dan ook de muren én het plafond in RAL 9001 te kleuren. Whaaaat!? Ja, echt! Het effect: een lichte, rustige, warme sfeer. Precies wat ik nodig had en wat mij past. Zo ontstond de naam WarmWit.

WarmWit staat voor creatief omgaan met dat wat je gegeven is. Een positieve draai geven aan dat wat je eigenlijk anders voor je zag. De situatie vanuit andere invalshoeken bekijken. Het onmisbaar maken van iets dat je in eerste instantie dacht te kunnen missen als kiespijn. Dat is wat ik als interieurvormgever nastreef in mijn werk. Om zo uiteindelijk tot een interieur te komen waarin je rust ervaart.

Over Danielle Oortgiesen

Op een paar jaar op kamers wonen na, ben ik sinds mijn bouwjaar (’89) in de Achterhoek te vinden. Ik houd van deze streek met prachtige omgeving en bijzondere mensen! Als kind was ik echt een paardenmeisje en wilde ik eigenlijk hoefsmid worden. Ik had zelfs een bijbaantje op een stal met sportpaarden. Hard werken! Op mijn 15e maakte ik de beroepskeuze interieuradviseur, maar in mijn jeugd bleek daar al wel iets van in mij te zitten.

Mijn eerste maatwerk ontwerp was namelijk een konijnenhok. Ik ontwierp er een die praktisch én mooi was, iets wat ik in winkels niet kon vinden. Hij werd echt voor mij gemaakt en ik was super trots. Toen ik klein was vielen bijzondere details in materialen en onlogische ruimtes mij ook al op. Die blijven me bij. Soms komt daar nog iets van boven en verbaas ik mijn moeder met een levendige herinnering daarover.

Op de middelbare school liet een test in de 2e klas zien dat mijn ruimtelijk inzicht ver boven gemiddeld was en koos ik mijn eigen vakkenpakket met o.a. wiskunde, natuurkunde, scheikunde en tekenen. Ik was in een aantal lessen het enige meisje in de klas en voelde me soms een beetje een nerd. Ik maakte echt mijn eigen keuzes.

Na de middelbare school studeerde ik van 2005 tot 2009 interieuradvisering aan het CIBAP in Zwolle. Daarna volgde ik nog een deel van de opleiding interieurvormgeving aan de KHM in Mechelen (België). Ik verraste docenten altijd met tot in detail uitgewerkte maquettes. Waar rete-veel tijd in ging zitten. En waar ik zere vingers aan overhield. Iets te fanatiek!

Eén van de stages tijdens mijn opleidingen liep ik bij een winkel in woningstoffering (gordijnstoffen, meubelstoffen, vloeren, raamdecoratie, behang, traplopers, etc.). Ja, die stage was heel stoffig. De andere stage liep ik bij een lichtontwerper. Nee, die stageperiode was niet altijd even licht.

Na mijn opleidingen heb ik gewerkt als stylist in reclamefotografie waar ik zorgde voor perfecte plaatjes van echt vanalles. Daarna werkte ik als stylist/decorateur voor een groothandel in seizoensdecoratie waar ik samen met het team verantwoordelijk was voor de showroom en beursstands in heel Europa.

Na een burn-out maakte ik een carrière switch door een secretaresse cursus te volgen. Ja, je bent niet de enige die nu denkt ‘Wat een bijzondere combi: creatief en organiserend?’ Dat dachten de bedrijven waar ik, met mijn cv opgemaakt in een tekenprogramma, op secretaresse functies solliciteerde ook. 

Uiteindelijk vond ik een baan bij een internetbureau waar ik niet alleen secretariële werkzaamheden had, maar ook ontwerp, online marketing- en projectmanagement taken had. Hier leerde ik niet alleen heel veel over het Wereld Wijde Web, maar ook over ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Toen viel het kwartje: ik wilde mijn eigen bedrijf in interieurontwerp en advies. 

Begin 2018 was het zo ver: ik ging fulltime als zelfstandig interieurontwerper aan de slag. Het maken van “ruimtepuzzels”, zoals ik indelingsontwerpen noem, werd mijn favoriet. Ik kijk daarbij graag verder dan de ruimte groot is. En pas graag een stukje maatwerk toe, al is het met behulp van standaard meubelelementen van IKEA in combinatie met een eigen toevoeging. Daarnaast verras ik mijn opdrachtgevers graag met een verfkleurenplan waarvan de schilder zegt: ‘Dat is nog eens wat anders als alles standaard in RAL9010’. En, last but not least, help ik mensen graag het licht te zien. Letterlijk dan hè, de verlichting in huis. In 2023 rondde ik de opleiding Lichtontwerp aan de Lighting Design Academy af.

>> Lijkt me tof om samen te werken, laten we direct een kennismaking inplannen!

>> Ik ben eerst nog benieuwd naar hoe anderen de samenwerking met jou hebben ervaren…