Interieuradvies met een goed lichtontwerp

Tijdens mijn opleiding ‘Interieur verf en Management’ (tegenwoordig ruimtelijk vormgever) aan het Cibap Vakcollege, maakte ik voor het eerst kennis met het lichtvak. Berry van Egten van Berlux Lichtarchitectuur kwam destijds een presentatie over licht houden. Ik was direct verkocht! Twee dagen later mailde ik hem of ik mijn eindstage bij hem mocht lopen. En later dat jaar begon ik aan mijn lichtreis. Ik liep een half jaar mee, met als hoogtepunt het bijwonen van een workshop in Alingsas, Zweden waarbij Berry dat jaar één van de workshopheads was.

Jaren later, twinkelde dat licht nog steeds en besloot ik dan eindelijk de opleiding tot lichtontwerper te volgen bij de Lighting Design Academy, geleid door Berry. Een schooljaar vol met gedegen lichtlessen, bijzondere bedrijfsbezoeken, interessante gastlessen, pittige opdrachten, spannende tentamens en een stevige eindopdracht volgde. Ja, licht was het niet 😉 Gisteren, 9 mei 2023, was het dan zo ver, de diplomauitreiking. Geslaagd voor de 4 modules met als eindcijfers een 9,5, 7, 9,8 en een 8,7.

Danielle avatar