INTERIEURONTWERP 2 ONDER 1 KAP NIEUWBOUWWONING ZEVENAAR

Nieuwbouw bewoners zullen de indelingsstruggles die bij dit project horen vast herkennen: de keuken zit aan de voorkant van de woning, de woonkamer aan de achterkant. En in de tussenruimte die over blijft, moet je nog een eettafel kwijt. Die tussenruimte noem ik vaak ‘niemandsland’. Als je daar binnenkomt is het leeg, het hoort niet bij het één, het hoort niet bij het ander en je kunt er niet zo veel mee.

Voor deze woning was de invulling van de voorkant en voor ‘niemandsland’ nog vrij. Wel stond vast dat dit keuken-eethoek moest worden. Én de bestaande meubelen van de eethoek zouden hier een plek gaan krijgen. Wat betreft keukenontwerp was er ook vrij spel, doordat deze door een interieurbouwer op maat gemaakt kon worden.

Om niemandsland een functie te geven, plaatste ik de keuken over de gehele beschikbare lengte van de voorgevel tot aan de grens met de woonkamer. Hierdoor ontstond op de door de architect/bouwer beoogde plek voor de keuken ruimte genoeg om de eethoek te plaatsen. Knus en besloten, weg van de binnen zwaaiende haldeur. En met ruimte genoeg om 6 eetkamerstoelen aan en af te schuiven. Door de keukenwand met de hoge kastenwand te eindigen, voorkom je het gevoel in de keuken te zitten, als je in de zithoek plaatsneemt.

  • Indelingsontwerp
  • Keukenontwerp
  • Lichtplan
  • Kleur & Materiaal concept