Kleuradvies tips #1 van een plaatje

Het uitkiezen van nieuwe kleuren voor je interieur is écht geen gemakkelijk klusje, maar wel een leuke. Met een paar handige tips wordt het kiezen van een kleur iets makkelijker. Ik deel graag mijn tips met je zodat je zelf met plezier je kleuren kunt uitkiezen.

Heb je een mooie foto op het internet gevonden waarop precies die kleur staat die jij wilt hebben waarvan je de kleurcode ook al hebt weten te achterhalen? Laat deze dan niet klakkeloos mengen bij de verfspeciaalzaak of bouwmarkt. Een kleur kan op een foto erg afwijken van hoe hij er “in het echt” uit ziet.

Vergelijk de kleur die je digitaal gevonden hebt alleen al eens op verschillende beeldschermen, zie je het verschil in kleur tussen de verschillende schermen? Juist, en daarom is het nooit verstandig een kleur te kiezen vanaf een plaatje of beeldscherm. De kleur verschilt namelijk per beeldscherm en per afdruk afhankelijk van de instellingen van je scherm of de printer. Je kunt je voorstellen dat de kans klein is dat je de kleur echt gaat zien zoals hij straks uit de verfpot komt.

Daarnaast is het ook afhankelijk van de omstandigheden waaronder de kleur is gefotografeerd, hoe jij hem op je beeldscherm of op print te zien krijgt. Welke omstandigheden invloed hebben op hoe de kleur over komt, licht ik komende weken toe in het vervolg van deze serie kleuradvies tips.

Bekijk de kleur die je op het plaatje hebt gevonden dus eerst “in real life”. Zoek de juiste kleurstaal erbij om de kleur in het echt te bekijken en beslis dan of dit de kleur is waar je naar op zoek was.

50 tinten Early Dew op je beeldscherm

Lastig om zelf de juiste kleuren voor je interieur te kiezen? Roep dan de hulp in van een interieur kleuradviseur voor een kleuradvies.

Danielle avatar