Kleuradvies tips #2 juiste omgeving

Het uitkiezen van nieuwe kleuren voor je interieur is écht geen gemakkelijk klusje, maar wel een leuke. Met een paar handige tips wordt het kiezen van een kleur iets makkelijker. Ik deel graag mijn tips met je zodat je zelf met plezier je kleuren kunt uitkiezen.

Hoe een kleur op je overkomt is sterk afhankelijk van de ruimte waarin je hem bekijkt. Het licht in een verfspeciaalzaak of in de bouwmarkt verschilt van dat in jouw eigen huis. De ruimte zal waarschijnlijk totaal verschillen in grootte van je eigen woonkamer en je zo een heel ander gevoel geven. In de ruimte zullen hele andere meubels of producten staan die misschien weer een andere stemming bij je oproepen. En de kleuren die in de omgeving worden gebruikt kunnen invloed hebben op hoe de kleur op je over komt. Zoek je een kleur voor je keuken, kies die kleur dan ook uit ín je keuken. Alleen hier kun je zien hoe deze kleur er “echt” uit ziet.

Hang de kleurstaal op met een tape-je op ooghoogte op de plek waar je hem wilt gaan toepassen. Wanneer je de kleur plat op tafel bekijkt kan het licht er heel anders op vallen waardoor het weer anders lijkt als hoe het straks op je muur staat. Neem dan een paar stappen afstand zodat je kunt de kleur beter kunt beoordelen. Je staat nu in de juiste omgeving, met het juiste licht, met de juiste spullen om je heen en wellicht ook met de juiste “buur-kleuren” naast de nieuwe kleur die je wilt gaan kiezen. Zo kun je veel beter beoordelen of dit de kleur is waar jij naar op zoek bent voor in die ruimte.

3 ruimtes, 3 tinten Early Dew

Lastig om zelf de juiste kleuren voor je interieur te kiezen? Roep dan de hulp in van een interieur kleuradviseur voor een kleuradvies.

Danielle avatar