Kleuradvies – interieur – aan huis // v.a. € 96,80

Kleuren voor je interieur uitkiezen, het valt niet mee! Tenminste, dat blijkt uit de verhalen van opdrachtgevers die het zelf probeerden voordat ze mij voor een kleuradvies – interieur – aan huis inschakelden. Meestal zit er wel iets in als: ‘Ik nam wat kleurstalen mee bij de bouwmarkt die echt perfect leken. Toen kwam ik thuis en zagen ze er heel anders uit. Veel te schreeuwerig! Hoe kan het toch dat kleuren in de bouwmarkt zo anders overkomen?’ En dat is de milde variant, ik ken ze ook die al 5 kleuren probeerden op de hele wand. Wat een werk iedere keer!

Eerlijk is eerlijk, toen ik nog in mijn opleiding tot interieuradviseur zat (2005-2009 aan het Cibap), overkwam mij zoiets ook. Ik mocht de kleuren van mijn nieuwe kamer uitkiezen, haalde mijn kersverse kleurenwaaier erbij en koos een groentint die wat groener uitviel dan ik verwachtte. Daar zat ik in mijn groene wolk… Ai, leermomentje!

Inmiddels, heel wat ervaring rijker, kies ik verfkleuren voor interieurprojecten moeiteloos. En bedenk ik hoe kleur toe te passen zodat dit het gewenste ruimtelijke effect heeft. Daarbij laat ik mijn opdrachtgevers zien hoe ik dat doe en waarom ik nou juist net die kleuren kies. Vaak is de reactie dat het kleuren zijn die ze nooit zelf zouden hebben gekozen, maar de combinatie prachtig is en ze begrijpen waarom welke verfkleur op welke plek is toegepast.

Kleuradvies geven is, naar mijn mening, een van de leukste dingen die er in mijn vak te doen is. Een kleuradvies aan huis duurt meestal niet lang, maar kan na uitvoering wel voor lange tijd een groots resultaat hebben. De investering voor het schilderen is vaak relatief laag voor het effect dat het kan geven. De kwast is geen sloophamer, maar soms kan het een ruimte wel groter laten lijken of ongewenste obstakels verdoezelen of juist een bijzonder detail eruit laten springen. Hah, en dat zonder lawaai en stof (oké, wel een beetje als er wat schuur werk aan te pas komt)! Na het geven van een kleuradvies begint het bij mezelf ook altijd te kriebelen om aan de slag te gaan. Zal ik je aansteken met mijn kleur-enthousiasme?

>> Ja, kom maar langs met je koffer vol kleurwaaiers, ik wil meteen afspreken!

>> Ik heb iets meer advies nodig dan alleen kleuradvies…

Dit kun je verwachten

Met een koffer vol kleurwaaiers kom ik bij je aan huis. Door middel van vragen en aan de hand van eventueel door jou verzamelde inspiratiebeelden en de kleuren/materialen in de omgeving zoek ik samen met jou naar de juiste verfkleuren.

Wil je het verfkleurenplan laten uitvoeren door een schilder? Dan kan ik het plan uitwerken zodat de schilder hiermee uit de voeten kan. Uiteraard houd ik dan rekening met de kleursystemen waarin zij de verf kunnen mengen (RAL en NCS). Ben je van plan om zelf te gaan schilderen, dan kan ik er eventueel ook voor zorgen dat de verf in de juiste kleur en hoeveelheid bij jou thuis wordt geleverd.

kleuradvies interieur aan huis, verfkleuren woonkamer
kleuradvies interieur aan huis, keuken

Goed om te weten

De genoemde prijs (incl. BTW) voor ‘Kleur’ is het uurtarief dat wordt gehanteerd voor een kleuradvies aan huis. Uiteraard kunnen we vooraf een maximum aan uren afspreken.

Voorafgaand aan onze samenwerking ontvang je altijd een persoonlijke offerte/opdrachbevestiging waarin precies staat hoe we te werk gaan en welke meerprijs je eventueel kunt verwachten voor reiskosten of uitgebreider plan.