Kleuradvies tips #3 naast andere materialen

Het uitkiezen van nieuwe kleuren voor je interieur is écht geen gemakkelijk klusje, maar wel een leuke. Met een paar handige tips wordt het kiezen van een kleur iets makkelijker. Ik deel graag mijn tips met je zodat je zelf met plezier je kleuren kunt uitkiezen.

Ben je eruit welke kleur je op je muur wilt hebben nadat je deze in het echt hebt gezien (nooit een kleur van een plaatje kiezen) en heb je ook de kleur in de juiste omgeving hebt bekeken, dan wordt het tijd om te beoordelen hoe jouw kleur het doet naast de andere kleuren en materialen die de toekomstige buren worden van de nieuwe kleur.

Zoals hieronder duidelijk te zien is kan een kleur naast een andere kleur ineens totaal anders overkomen. Dit heeft te maken met alle verschillende kleurtinten die samen de kleur vormen. In het geval van het voorbeeld hieronder springen op 2 foto’s de groene kleuren erg naar voren en de 1 foto de blauwe kleur. (De 3 foto’s zijn in hetzelfde licht en nagenoeg met dezelfde instellingen gefotografeerd.)

Vooral bij grijzen en witten is dit iets om goed op te letten. Grijzen hebben vaak de neiging om paars, groen, blauw of bruin uit te slaan naast een “verkeerde buur” en wit kan alle kanten op gaan. In het ergeste geval slaat je fris wit geverfde muur smoezelig-geel-groen uit naast je dure bank of naast een net speciaal bestelde behangetje.

Dezelfde kleurstaal op verschillende achtergronden

Lastig om zelf de juiste kleuren voor je interieur te kiezen? Roep dan de hulp in van een interieur kleuradviseur voor een kleuradvies.

Danielle avatar