Kleuradvies tips #4 Verschillend licht

Het uitkiezen van nieuwe kleuren voor je interieur is écht geen gemakkelijk klusje, maar wel een leuke. Met een paar handige tips wordt het kiezen van een kleur iets makkelijker. Ik deel graag mijn tips met je zodat je zelf met plezier je kleuren kunt uitkiezen.

In de vorige artikelen over de kleuradviestips heb je al kunnen lezen dat het belangrijk is om nooit een kleur te kiezen van een plaatje, om een kleur te kiezen in de juiste omgeving en om altijd je kleur naast andere materialen te bekijken. De volgende stap is om de kleuren in verschillend licht te bekijken.

De foto’s hieronder maakte ik op een dag waarop zon en wolken elkaar in rap tempo afwisselden, dit kun je zien aan de hardheid van de schaduwen onder de kleurstalen en de pen. Je ziet hierbij goed dat het licht een grote invloed heeft op hoe de kleuren overkomen. Dit heeft te maken met de kleuren die in het licht aanwezig zijn en dus worden teruggekaatst door de kleurstaal die je bekijkt.

Wanneer je een kleur voor in je huis kiest, bekijk hem dan op verschillende momenten van de dag en onder verschillende omstandigheden: Bij ochtendlicht, middaglicht, avondlicht en bij kunstlicht. Op bewolkte dagen en op zonnige dagen. Natuurlijk kun je hier niet een week voor uittrekken en er op een krukje voor gaan zitten wachten tot alle omstandigheden voorbij zijn gekomen. Hang de kleur(en) op verschillende plekken in de ruimte op met behulp van een stukje schilderstape en kijk er af en toe naar.

8 tinten Early Dew binnen 5 minuten gefotografeerd

Lastig om zelf de juiste kleuren voor je interieur te kiezen? Roep dan de hulp in van een interieur kleuradviseur voor een kleuradvies.

Dit was voorlopig de laatste blogpost met kleuradvies tips. Ik ben benieuwd wat je van deze serie vond, heb je er iets aan gehad? En zou je op deze manier ook graag meer informatie willen hebben over een ander interieur onderdeel? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Danielle avatar